Alapanyag:
A mérettartósság érdekében I. osztályú hossz toldott és réteg ragasztott fríz alapanyagból dolgozunk. A fedőréteg természetesen igény szerint lehet toldás nélküli is. Fenyő és lombos alapanyagból egyaránt dolgozunk az igényeknek megfelelően.

Vasalat:
A mai kor követelményeinek megfelelő több ponton záródó, biztonságos vasalatrendszereket használunk. A Roto márkanév garancia, hogy nyílászáróink hibamentesen működjenek.

Üvegválaszték:
A korszerű ablakok lelke a jó hőszigetelő képességű üvegszerkezet. Lényegében a katalógusokban fellelhető valamennyi üvegválasztékot be tudjuk építeni szerkezeteinkbe. A nyílászáró hőátbocsátási tényezőjének végső értékét nagyban befolyásolja.
Hőátbocsátási tényező:
Megmutatja, hogy 1m2 felületen egységnyi idő alatt 10K hőmérséklet-különbség hatására mekkora hőenergia-mennyiség távozik. Mértékegysége W/m2K. Értéke minél alacsonyabb, annál jobb az üveg hőszigetelő képessége. Függ az üvegrétegek számától, a bevonatok típusától, a légrés vastagságától és a gáztöltéstől.

Felületkezelés:
Nyílászáróink a világ egyik legnagyobb festékgyártó az Akzo Nobel cég ICLA nevű termékével kerülnek felületkezelésre. Termékeinket igény szerint alapimpregnált, lazúros vagy teljesen takart (Ral) festett kivitelben készítjük el.

A profilrendszerünk formáját, pontosságát leitz szerszámcsalád segítségével érjük el.